recept na zdravou cizrnovou palačinku - už žádný toxický lepek!

31.07.2015 01:36

Cizrnové palačinky se zeleninou


 

bleskové jídlo co chutná i dětem.

Mouku zařazujeme do nabídky příští týden a objeví se na eshopu. Zatím lze objednavat emailem petr@filinger.net či klasicky metabolické.nezbytnosti@seznam.cz

 

 

Porce cizrnové mouky
(rovná se porci luštěniny ve Vašem individuálním seznamu)
Voda (bublinková dělá těsto nadýchanější)
špetička jedlé sody (bude ještě nadýchanější ;-)
sůl,

zelenina dle Vašeho seznamu - v našem případě
žampiony, žlutá cuketa, cibule, rajčata, rukola
sůl, pepř, bylinky (oregano, saturejka, libeček)


 

Cizrnovou mouku, jedlou sodu a sůl důkladně promícháme s vodou tak, aby vzniklo hladké těsto konzistence hustšího lívancového těsto (poměr cca 75g mouky:125ml vody), necháme nejlépe chvíli odstát - palačinky budou vláčnější.

Nalijeme do teflonové pánve a opečeme dozlatova.

Mezitím si opečeme v pánvičce žampiony, cibuli, žlutou cuketu. Až na konec přidáme rajčátka, na kousky nakrájenou rukolu a nasekané bylinky. Osolíme, opepříme, dáme na omeletu - přeložíme ji na půl - a hotovo.


 

Na naší Facebookové stránce najdete jinou variantu receptu "na sladko".


 


 


 


 

Zpět